Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de Battumse revuemakers al snel weer bij elkaar voor nieuwe plannen. Er was sterk behoefte aan een algehele regisseur die voor de nodige coördinatie kon zorgen. Daarvoor werd Niek Pronk benaderd, die sinds 1942 politieagent in Bathmen was. Als regisseur van de toenmalige toneelvereniging LOTUS had hij al van zijn kunnen laten blijken.

Niek Pronk pakt de zaak professioneel aan. Hij richt een vereniging op onder de naam “Het Bathmens Revue Gezelschap”. Als voorzitter fungeert Willem Bielderman, secretaris wordt Jan Bakker, terwijl Henk Kelder de penningen beheert. De revue wordt zo compleet mogelijk gemaakt: schetsjes afgewisseld met conferences, liedjes onder begeleiding van B. van der Schaaf, mooie kostuums, fraaie decors (van Frits Volkers uiteraard) en stuntwerk in de opening. Alleen het ballet ontbreekt nog, dat wordt bewaard voor de volgende keer.

Op 13 januari 1946 werd het doek geopend voor het programma dat de titel ‘Wij schakelen in’ had gekregen. Bij de opening werd ingehaakt op de vrees die bestond voor de dreiging van de koude oorlog. Sommigen meenden dat de Russen elk moment ons land konden binnenvallen.

Na zijn welkomstwoord trok Willem Bielderman een grote hendel over op een enorm schakelbord waardoor zich vanaf het balkon aan een lang staaldraad een soort vliegtuig in beweging zette. Over de mensen heen kwamen zo Jan Leijenaar en Marinus Bosschers als piloten het toneel opgevlogen.