Het is kwart voor acht. De laatste rek- en strekoefeningen. Gewoon op het toneel achter het gesloten gordijn. In het blauwe toneellicht ziet dat er sprookjesachtig uit. En dan…….. slaat de nieuwsgierigheid toe. Zit de zaal al vol? Zitten er bekenden in de zaal?

Eerst even voorzichtig tussen het gordijn door gluren. Maar ja, dat valt te veel op. De hele zaal ziet dat het gordijn beweegt en denkt dat de voorstelling gaat beginnen. Dan maar een andere tactiek. Onder het gordijn door. Niet comfortabel maar het werkt wel. Kijk daar, op de derde rij, zit Martine uit Holten. En iets verder op warempel een oude kennis uit Laren – jaren niet meer gesproken en daar zit hij gewoon! En natuurlijk heel veel Battumers. Goh, wat leuk dat al die mensen komen kijken!

En dan, eindelijk, mag het doek helemaal open. Weer een prachtige voorstelling. Twaalf keer herhaalt zich dit tafereel deze maand!

Wilt u ons ook betrappen op het gluren onder het gordijn? Wees er dan snel bij. Er zijn alleen nog kaartjes voor de voorstellingen van 30 november en 1 december. De andere voorstellingen zijn helemaal uitverkocht!