De leden van De Battumse Revue hebben besloten dat de revue die voor november 2023 staat gepland, de laatste zal zijn. “Nog éénmaal knallen” is het idee, “en dan zetten we er een punt achter”.

Ontelbare revues heeft het gezelschap op de planken gebracht. Veel successen zijn daarbij geboekt en er is een grote schare fans gevormd, komend uit de gehele regio. Maar de jaren gaan tellen bij een aantal spelers en medewerkers. Zij zullen in de nabije toekomst gaan afhaken. Het risico is dan aanwezig dat er te weinig drijvende krachten overblijven en de revue gaat afbrokkelen. Dat toekomstbeeld zien de leden als onacceptabel. Dan liever samen nog één keer de schouders eronder en dan gezamenlijk er een punt achter zetten. Nu het nog leuk is.

Uitgebreid is over de toekomst gesproken in de ledenvergadering van de vereniging. Alle 45 actieve leden deden daarbij hun zegje. Tenslotte kwamen ze samen, al niet meer geheel onverwacht, tot de conclusie dat stoppen na 2023 de beste optie is. Hoe spijtig ook.

Maar zover is het nog niet. Iedereen wil flink en enthousiast aan de slag met de nieuwe revue waar we al zo lang mee bezig zijn. Die laatste productie moet staan als een huis, daar is iedereen het over eens. “Dat zijn we verplicht aan onszelf en zeker ook aan alle trouwe fans van de Battumse Revue”, aldus het gezelschap. “We hebben geweldige tijden gekend. Daar kunnen we met trots op terugkijken. Maar niet te lang, we kijken nu vooruit en willen scoren. We leven al helemaal toe naar 28 oktober 2023. Dan gaat de nieuwe revue in première. Als nooit tevoren”.