Het was 15 november 2019 toen we in Laren als afsluitende voorstelling de revue #Bietuminderugge opvoerden. Wim was er natuurlijk ook, als vaste toetsenist van het orkest dat de liedjes begeleidde in de revue. Niemand kon toen vermoeden dat het de allerlaatste keer zou worden. Kort daarop bleek dat Wim ernstig ziek was. Een lange periode van leven tussen hoop en vrees volgde. Op 4 augustus 2021 overleed hij.

Meer dan 20 jaar maakte Wim deel uit van het revueorkest. Talloze liedjes werden mede door Wim op enthousiaste en kundige wijze voorzien van muziek en arrangementen. Daarmee werden de liedjes nooit standaard maar echt ‘eigen werk’. Veel collega-verenigingen waren best een beetje jaloers op de Battumse Revue met zo’n live begeleiding.

Maar Wim keek verder dan alleen de orkestbak. Een revue is een totaalprogramma en alles moet kloppen en op elkaar zijn afgestemd. Daar kritisch naar kijken kon je aan Wim wel overlaten. Altijd positief, opbouwend en met verstand van zaken.

Als je zo lang samenwerkt ontstaat er niet alleen een muzikale verbinding maar ook een vriendschap. Misschien is dat laatste wel de belangrijkste kurk waarop we dreven. Wat zullen we dit alles gaan missen.

In de afscheidsdienst werd het lied ‘Kring van vrinden’ uit de revue van 2006 voorzien van ontroerende familie- en vriendenfoto’s. Wat een voorrecht dat we op die manier een bijdrage mochten leveren aan zijn afscheidsdienst.

Onze gedachten gaan uit naar Rietje en naaste familie die zonder hem verder moeten. Wij wensen hen daarbij alle sterkte toe.

Wat ons rest zijn heerlijke herinneringen, foto’s en verhalen. Uit een fantastische tijd. Die herinneringen koesteren we. Die nemen we mee en raken niet verloren.