Veel mensen zijn druk met de Battumse Revue. Maar er zijn er twee die er toch wel bovenuit steken: Jan van Ark en Wim Scholthof. Jan en Wim zijn al 50 jaar in de weer met de revue in Bathmen en hebben daarop een onuitwisbare stempel gedrukt.

De bijdrage van Jan is het meest herkenbaar in de prachtige decors die onmisbaar zijn voor de typische revue-sfeer op het toneel. Maar ook zijn nauwgezetheid als secretaris en zijn creatieve bijdragen aan de huisstijl en reclamevoering springen in het oog. Alle logo’s, posters, kaartjes, boekjes en advertenties komen uit het potlood van Jan.
Wim schrijft vrijwel alle liedjes en schetsjes en bepaalt daarmee voor een belangrijk deel de opzet van de revue-producties. Wim zit daarmee aan het stuur van de revue, alhoewel hij zelf altijd zegt: “we doen het met elkaar”. Daarbij is Wim ook de voorzitter, een functie die hij al heeft sinds de oprichting van de Battumse Revue.

Maar Jan en Wim zijn niet alleen druk met de Battumse Revue. Ook daarbuiten zijn ze op veel vlakken actief. Dat blijkt wel uit de vele organisaties die de aanvragen voor de koninklijke onderscheiding van harte ondersteunden.

Op 26 april 2023 was het zover: Burgemeester König van de gemeente Deventer kon beiden verrassen met de mededeling dat “het Zijne Majesteit heeft behaagd” om ze te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan (en natuurlijk ook Annie) en Wim (en natuurlijk ook Ria): van harte gefeliciteerd. Het komt jullie toe!

Op 26 april is er vanaf 20:00 uur voor iedereen gelegenheid tot feliciteren in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen.