Sketch

De familie ‘Windbuul’ (Mans, Geertje en zoon Jopie) is al jarenlang de centrale familie waar het in een aantal sketches om draait. Daarnaast zijn er andere vaste personages zoals de buren Gert-Jan en Aaltje. Het gaat bij de sketches vaak om alledaagse onderwerpen: een nieuwe buurtgenoot of een dagje vissen kunnen al aanleiding zijn tot hilarische gebeurtenissen en taferelen. En zit u op de eerste rij: grote kans dat u dan op een leuke manier in het spel wordt betrokken!

Boven: Otto Westra – Roelof in ‘t Hof – Wilco Broekhuis. Midden: Gerrit Grotenhuis – Toosje van den Enk – Ap Haarman – Mariska Keppels. Onder: Carolien van Zon – Marius in ’t Hof – Ina Bos.

Dans

Een onmisbaar onderdeel van de revue is de dansgroep. Elke dans heeft een bepaald thema, zoals een actuele musical, een mooie medley van een bekende artiest, of een specifieke dansstijl uit een bepaald werelddeel. Ook draagt de dansgroep een steentje bij aan de zangnummers en de sketches. Bij de dansen komt het element ‘show’ uitgebreid naar voren aangezien kleding, decors, licht- en geluidseffecten allemaal even secuur op het gekozen thema worden afgestemd. Echt een lust voor het oog!

Boven: Loes Bakker – Karin van Dijk. Midden: Miriam Schoneveld – Sandra Willemink – Sabine Mantle. Onder: Marjan Brands – Jonanne Nieuwenhuis.

Zang

Drie dames, twee meiden en twee heren vormen samen de zanggroep van de Battumse Revue. De liedjes zijn vaak verweven met sketch en dans, maar kunnen ook  zelfstandige onderdelen binnen het revueprogramma vormen. Van solo tot meerstemmig kwintet, van mooie luisterliedjes tot grappige, vlotte zangnummers. Op bestaande melodieën of volledig zelfontwikkelde nummers waarin de creativiteit van de zanggroep helemaal tot z’n recht komt.

Zang: Boven: Wim Scholthof – Erik Willighagen – Karin Mok – Daphne Stegink – Annie van Ark. Onder: Jenny Scholthof – Denise Ensing.

Orkest

Een viermans-orkest zorgt voor een passende begeleiding van de zanggroep. Voor elk lied, wordt door het orkest een stemmig arrangement samengesteld. Een arrangement dat de juiste kleur en sfeer aan de liedjes geeft.

Dit vrolijke en ervaren orkest is een onmisbaar onderdeel in onze revue!

Bert Boverhof – Gerke Koops – Wim Markvoort (Wim is helaas overleden) – Arnold ter Schegget.

Techniek

Goede belichting en geluid zijn onmisbaar bij het neerzetten van een professionele voorstelling. De Battumse Revue beschikt over een eigen techniekploeg. Tijdens de voorstelling is de techniekploeg verantwoordelijk voor de juiste afstemming van het geluid. Ook zorgen zij voor de timing van de lichteffecten, wat bijvoorbeeld bij de dansnummers zo essentieel is. Een mooie voorstelling valt of staat immers met goed verzorgd licht en geluid.

Boven: Kevin Markvoort – Justin Markvoort – Bert Krukkeland – Maurice Markvoort: Onder: Bennie Nijkamp – Dick Markvoort.

Decor

De decorploeg is verantwoordelijk voor het ontwerpen en maken van alle decors en attributen die tijdens de revue op het toneel te zien zijn. Deze decors en attributen bepalen in grote mate de sfeer die een sketch of dans uitstraalt. Ze zijn erg belangrijk voor het mooie plaatje op het toneel. De zeer bescheiden ruimte achter de coulissen zorgt voor extra eisen. Bijna alles moet inschuifbaar, opklapbaar of demontabel zijn. En wel op zo’n manier dat het publiek er niets van merkt.

Boven: Wilco Hekkert – Jan van Ark – Bertjan Roeterdink. Onder: Jos van den Enk – Mark Scholthof – Johan Schoneveld – Clint van Welsem – Gerrit Bos.

Kleding

De eigen kledingploeg verzorgt letterlijk en figuurlijk de aankleding van alle personages die in de revue te zien zijn. Kleding wordt deels aangekocht en deels zelf ontworpen en in elkaar gezet. Zeker als er weer wat exotische taferelen op het toneel moeten worden gebracht, is het altijd weer knap om te zien dat de kledingploeg telkens weer de juiste snaar raakt.

Ria Scholthof – Babke Roeterdink – Annie van Ark – Gerrie de Jong.

Schmink

De schminkploeg vindt zelf dat ze de belangrijkste rol hebben. Zij moeten ervoor zorgen dat zelfs de minder goed bedeelden onder de spelers toch toonbaar op het toneel komen. Gelukkig zijn er ook spelers die maar een klein veegje nodig hebben. Soms moet een karakter compleet worden ‘gebouwd’ met speciale schminktechnieken en pruiken. Dit alles wordt door de schminkploeg tot in de puntjes verzorgd.

Boven: Antoinet Linthorst – Jantina de Winter – Ria Scholthof.  Onder: Patricia Agterkamp – Demi Scholthof.

Gastvrouwen

“Van harte welkom bij de Battumse Revue”. Daarmee wordt u welkom geheten en dat vormt dan ook gelijk uw eerste indruk van de Battumse Revue. Zij openen letterlijk de deuren voor u tijdens onze optredens in Bathmen. Ook zorgen zij er voor dat het u voor, tijdens en na een optreden aan niets ontbreekt. Zo begeleiden zij u desgewenst naar uw stoel, zorgen ervoor dat de bubbels klaar staan in de VIP-room en reserveren mooie plaatsen voor gasten die gebruik maken van onze groeps- en dinerarrangementen.

Delia Koops – Anita Willemink.