Sketch

De familie ‘Windbuul’ is al jarenlang de centrale familie waar het in een aantal sketches om draait. Daarnaast zijn er andere vaste personages zoals de buren Gert-Jan en Aaltje van het Rikkepaoltje. Het gaat bij de sketches vaak om alledaagse onderwerpen: een nieuwe buurtgenoot of een dagje vissen kunnen al aanleiding zijn tot hilarische gebeurtenissen en taferelen. En zit u op de eerste rij: grote kans dat u dan op een leuke manier in het spel wordt betrokken!

Boven: Ina Bos – Wilco Broekhuis – Otto Westra. Midden: Roelof in ‘t Hof – Ap Haarman – Toosje van den Enk – Mariska Keppels. Onder: Wilma Makkink – Carolien van Zon – Gerrit Grotenhuis.

Dans

Een onmisbaar onderdeel van de revue is de dansgroep. Elke dans heeft een bepaald thema, zoals een actuele musical, een mooie medley van een bekende artiest, of een specifieke dansstijl uit een bepaald werelddeel. Ook draagt de dansgroep een steentje bij aan de zangnummers en de sketches. Bij de dansen komt het element ‘show’ uitgebreid naar voren aangezien kleding, decors, licht- en geluidseffecten allemaal even secuur op het gekozen thema worden afgestemd. Echt een lust voor het oog!

Boven: Sabine Mantle – Jonanne Nieuwenhuis – Karin van Dijk. Midden: Leonie te Wierik – Loes Bakker. Onder: Sandra Willemink – Esmee Koops.

Zang

Drie dames, twee meiden en twee heren vormen samen de zanggroep van de Battumse Revue. De liedjes zijn vaak verweven met sketch en dans, maar kunnen ook  zelfstandige onderdelen binnen het revueprogramma vormen. Van solo tot meerstemmig kwintet, van mooie luisterliedjes tot grappige, vlotte zangnummers. Op bestaande melodieën of volledig zelfontwikkelde nummers waarin de creativiteit van de zanggroep helemaal tot z’n recht komt.

Zang: Boven: Erik Willighagen – Daphne Stegink – Wim Scholthof. Midden: Jenny Scholthof – Karin Mok – Annie van Ark. Onder: Denise Ensing.

Techniek

Goede belichting en geluid zijn onmisbaar bij het neerzetten van een professionele voorstelling. De Battumse Revue beschikt over een eigen techniekploeg. Tijdens de voorstelling is de techniekploeg verantwoordelijk voor de juiste afstemming van het geluid. Ook zorgen zij voor de timing van de lichteffecten, wat bijvoorbeeld bij de dansnummers zo essentieel is. Een mooie voorstelling valt of staat immers met goed verzorgd licht en geluid.

Boven: Justin Markvoort – Kevin Markvoort – Dick Markvoort. Onder: Bennie Nijkamp – Bert Krukkeland – Maurice Markvoort.

Decor

De decorploeg is verantwoordelijk voor het ontwerpen en maken van alle decors en attributen die tijdens de revue op het toneel te zien zijn. Deze decors en attributen bepalen in grote mate de sfeer die een sketch of dans uitstraalt. Ze zijn erg belangrijk voor het mooie plaatje op het toneel. De zeer bescheiden ruimte achter de coulissen zorgt voor extra eisen. Bijna alles moet inschuifbaar, opklapbaar of demontabel zijn. En wel op zo’n manier dat het publiek er niets van merkt.

Jan van Ark – Wilco Hekkert – Gerrit Bos – Jos van den Enk – Mark Scholthof – Bertjan Roeterdink – Clint van Welsem – Wim Hekkert – Gerrit Bos.

Kleding

De eigen kledingploeg verzorgt letterlijk en figuurlijk de aankleding van alle personages die in de revue te zien zijn. Kleding wordt deels aangekocht en deels zelf ontworpen en in elkaar gezet. Zeker als er weer wat exotische taferelen op het toneel moeten worden gebracht, is het altijd weer knap om te zien dat de kledingploeg telkens weer de juiste snaar raakt.

Annie van Ark – Ria Scholthof – Gerrie de Jong – Babke Roeterdink.

Schmink

De schminkploeg vindt zelf dat ze de belangrijkste rol hebben. Zij moeten ervoor zorgen dat zelfs de minder goed bedeelden onder de spelers toch toonbaar op het toneel komen. Gelukkig zijn er ook spelers die maar een klein veegje nodig hebben. Soms moet een karakter compleet worden ‘gebouwd’ met speciale schminktechnieken en pruiken. Dit alles wordt door de schminkploeg tot in de puntjes verzorgd.

Boven: Ria Scholthof – Patricia Agterkamp – Jantina de Winter – Antoinet Linthorst.

Gastvrouwen

“Van harte welkom bij de Battumse Revue”. Daarmee wordt u welkom geheten en dat vormt dan ook gelijk uw eerste indruk van de Battumse Revue. Zij openen letterlijk de deuren voor u tijdens onze optredens in Bathmen. Ook zorgen zij er voor dat het u voor, tijdens en na een optreden aan niets ontbreekt.

Jannie Bakker – Anita Willemink.

PR

PR. Een goed dialect woord is er eigenlijk niet voor Public Relations. Je kunt het misschien nog het beste omschrijven met ‘Zörgen de’j vollek in de zaal kriegt”. Daarvoor gebruiken we traditionele manieren zoals stukjes in de krant, spandoeken en advertenties. Maar minstens zo belangrijk zijn de social media en de website. Daarmee brengen we de Battumse Revue onder de aandacht en ‘kriegt wie het vollek in de zaal’.

Boven: Erik Willighagen – Ina Bos – Marjan Holmer – Sandra Willemink. Onder: Wim Scholthof – Anita Willemink – Leonie Keppels – Jan van Ark.

Kabaal

Een revue zonder muziek bestaat niet. We hebben jarenlang een eigen revue-orkest gehad, maar door ziekte en overlijden, moest het orkest helaas stoppen. Maar wat is er dan mooier als er dan een echte Battumse Band is die vol enthousiasme wil meewerken aan onze allerlaatste optredens in Bathmen. Ze hebben een lange staat van dienst, zijn harstikke populair in de wijde regio en hebben zelfs oud revue-muzikanten in de gelederen. We hebben het natuurlijk over Kabaal! Ze zorgen voor een straal muziek om nooit te vergeten en precies passend bij de Battumse Revue.

Ernst Bölger, Wim van der Meij, Arjan Koldenhof, Gerti van der Meij, Arnold Nijland.